СБУ розшукує людей, які запустили опитування про від'єднання Галичини

Співробітники Служби безпеки у Львівській області проводять перевірку через поширення "опитування" щодо "перспектив регіону", тобто пропозицій створення "окремої незалежної держави" чи "приєднання до іншої держави"

Про це повідоила прес-служба СБУ Львівщини у Facebook.

За попередніми експертними висновками відповідне "опитування" містить ознаки складу злочину, передбаченого статтею 110 Кримінального кодексу України.

Зокрема, публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

"Наразі СБУ вживає заходів для встановлення усіх причетних до організації вказаної провокації та притягнення їх до відповідальності відповідно до чинного законодавства", - повідомила прес-служба.

У СБУ закликали мешканців регіону не піддаватися на провокації та не сприяти публічному поширенню вказаного "опитування", який є очевидним елементом ворожої пропаганди.

Львівяни раніше повідомляли у  Facebook про опитування, яке проводять від імені Київського міжнародного інституту соціології, щодо долі Галичини після завершення президентських виборів.