Теракт на Шрі-Ланці: поліція заарештувала вже 100 підозрюваних

Поліція Шрі-Ланки заарештувала 100 осіб, підозрюваних у причетності у серії вибухів

Про це повідомляє Good Morning Britain у Twitter.

"Встановлено, що один зі смертників, причетних до вибухів на Шрі-Ланці, навчався у Великій Британії. ІДІЛ взяла на себе відповідальність за атаки, поліція заявляє, що 100 осіб були заарештовані у зв'язку з вибухами", - йдеться у повідомленні.

Високопосадовець з міністерства оборони країни Руван Віджевардене заявив, що нападник, окрім Британії, навчався ще і в Австралії.

"Ми вважаємо, що один з терористів-смертників навчався у Великій Британії, потім вступив до аспірантури в Австралії, а потім повернувся і оселився на Шрі-Ланці", - цитує слова Віджевардене, видання The Guardian.

Також він заявив, що багато бойовиків мали міжнародні зв'язки, проживши або навчаючись за кордоном.

"Більшість з цієї групи терористів-смертників добре освічені і походять з середнього або верхівки середнього класу, тому вони фінансово цілком незалежні, і їхні сім'ї є досить стабільними у фінансовому плані, що є тривожним фактором у цьому... Деякі з них навчалися в інших країнах, вони мають дипломи, вони - досить освічені люди", - сказав він.

  • Нагадаємо, 21 квітня на Шрі-Ланці сталося вісім вибухів. Об'єктами атаки стали дорогі готелі в Коломбо і його околицях, а також церкви в містах Коломбо, Негомбо і Баттікалоа. Вибухи сталися в день святкування католиками Великодня.
  • В результаті вибухів загинули понад 350 чоловік, майже півтисячі отримали поранення.