У Порошенка анонсували переформатування партії

23 квітня у Блоці Петра Порошенка анонсували переформатування партії

Про це повідомляє "Новое время".

Зокрема, Порошенко зібрав нараду з фракцією напередодні ввечері 23 квітня. Вона тривала близько півтори години за зачиненими дверима в офісі президентської партії Солідарність.

На нараді були нардепи, деякі міністри і прем’єр-міністр Володимир Гройсман, який напередодні оголосив про власний політичний проект, та генпрокурор Юрій Луценко. Усього близько ста осіб. 

Президент Петро Порошенко на зустрічі заявив про намір брати участь у парламентських виборах восени. Про це повідомив глава фракції БПП у Верховній Раді Артур Герасимов.

Також Порошенко запевнив на зустрічі, що нікого не тримає у фракції, анонсував появу нових облич і обіцяє очищення через праймеріз – внутрішньо партійні вибори. Ті соратники, які не пройдуть праймеріз, не залишаться в команді на ключових посадах.

За підсумками президентських виборів в партійній структурі відбудуться кадрові зміни. Зокрема, після інавгурації Зеленського, коли його команда визначиться остаточно.

"Одна з ключових – це помилки в інформаційній стратегії, тому що ми не змогли донести до людей всю значущість тих здобутків, які були отримані Україною як державою протягом цих п’яти років. Крім цього, звичайно, будуть і кадрові рішення. Я маю на увазі перш за все партійну структуру. Ми йдемо на парламентські вибори. Ця тема теж ретельно почала обговорюватися", – сказав Герасимов.

Під час зустрічі Порошенко звернувся до міністрів, які пройшли до уряду за квотою БПП, і попросив їх не писати заяви про відставку.