У Зеленського засудили видачу паспортів РФ громадянам України на Донбасі

Україна захищатиме права своїх громадян, які вимушені перебувати на окупованих Росією територіях

Про це повідомляє прес-служба Володимира Зеленського у Facebook.

Указом про видачу російських паспортів громадянам України, які перебувають на тимчасово непідконтрольних нашій державі територіях, Російська Федерація визнала свою відповідальність у якості держави-окупанта, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці дії є ще одним наочним підтвердженням для світової спільноти справжньої ролі Росії, як держави-агресора, яка веде проти України війну.

Наголошується, що указ президента РФ не наближає нас до вирішення основної мети - припинення вогню на Донбасі.

"Незважаючи на це, Україна буде робити все від неї залежне, аби захистити, надати належну допомогу та забезпечити права своїх громадян, які вимушені перебувати на окупованих територіях", - заявили у штабі Зеленського.

Україна розраховує на підтримку міжнародної спільноти у питанні захисту інтересів, прав та свобод українських громадян на тимчасово окупованих територіях, та розраховує на посилення дипломатичного і санкційного тиску на РФ, йдеться у повідомленні.

У прес-службі наголосили, що одним з пріоритетів президента Володимира Зеленського буде розв‘язання нагальних життєвих проблем переселенців та розширення можливостей для підтримки зв’язків з громадянами України на окупованих територіях, комплекс заходів задля припинення війни та деокупації наших територій. 

"Донбас- це Україна!", - наголосили в штабі Зеленського.