Комітет з ПЕК ВР вимагає від Гройсмана терміново скликати Координаційний центр щодо запуску нового ринку електроенергії

Комітет Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу направив офіційного листа на адресу прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням оперативно скликати Координаційний центр щодо забезпечення запуску нового ринку електроенергії

Про на своїй сторінці в мережі Facebook заявив голова комітету Олександр Домбровський, пишуть "Українські новини".

За його словами, новий ринок повинен запрацювати 1 липня 2019 року, проте на даний момент є ряд питань, які необхідно оперативно вирішити за два місяці.

"Сьогодні в секторі електроенергетики України є багато проблемних питань, які накопичуються і вимагають негайного вирішення. Зокрема: забезпечення повноти розрахунків споживачів електричної енергії, в тому числі - державних шахт, підприємств водопостачання і водовідведення, вдосконалення правовідносин між учасниками ринку електричної енергії України; запровадження механізмів погашення заборгованості, яка утворилася на оптовому ринку електричної енергії України; забезпечення надійного та безпечного постачання електричної енергії споживачам тощо", - написав він.

Як зазначив Олександр Домбровський, Комітет зі свого боку підготував пропозиції щодо вирішення існуючих питань і вже втретє звертається до прем'єр-міністра.

Нагадаємо, раніше міжнародне співтовариство висловило занепокоєння гальмуванням запуску нового ринку електроенергії і закликає оперативно провести засідання Координаційного центру з впровадження нового ринку електроенергії. Голови представництва Євросоюзу в Україні Хюг Мінгареллі, директора Європейського Енергетичного Співтовариства Янеса Копача, Голова представництва Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) в Україні Жан-Еріка де Загороди, керуючого директора ЄБРР в країнах Східної Європи і Кавказу Маттео Патроні, директора Місії USAID в Україні Сьюзан Фріц направили спільний лист на адресу прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, голови комітету ВР з ПЕК Олександра Домбровського, віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона, міністра енергетики Ігоря Насалика, в. о. міністра фінансів Оксани Маркарової, голови НКРЕКП Оксани Кривенко.