На окупованому Донбасі випускників шкіл змушують отримувати паспорти і військові квитки "ЛНР/ДНР"

Окупанти змушують школярів отримувати паспорти "ЛНР", "ДНР" та ставати на військовий облік

Про це повідомляє прес-служба Міноборони, з посиланням на дані розвідки. 

За повідомленням Головного управління розвідки, російські окупаційні адміністрації посилюють вимоги до діяльності середніх та вищих навчальних закладів на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях, йдеться у повідомлення.

Зазначається, що у загальноосвітніх школах складати випускні іспити для отримання свідоцтва про середню освіту мають право тільки учні, які оформили т. зв. "паспорт громадянина "ЛНР" або "ДНР".

Наголошується, що зареєструватися кандидатами на навчання до вищих і середніх навчальних професійно-технічних закладів дозволено тільки юнакам, які перебувають на військовому обліку військкоматів псевдореспублік.

За даними розвідки, у травні 2019 року розпочинається примусовий набір студентів на військові кафедри для навчання за програмою військової підготовки сержантів запасу з подальшим призовом на військову службу.

У такий спосіб російське окупаційне командування планує протягом двох наступних років повністю укомплектувати сержантським складом підрозділи з’єднань і частин 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів Збройних сил РФ, розташованих на окупованих територіях.