"Надважливий крок на шляху ментальної незалежності": Порошенко привітав ухвалення мовного закону

Президент України Петро Порошенко привітав ухвалення законопроекту №5670-д про забезпечення функціонування української мови як державної

Про це Порошенко повідомив у соцмережах.

"Сьогодні відбулася справді історична подія. 278 парламентарів ухвалили Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Дякую народним депутатам за надзвичайно важливий для України закон, за чітку державницьку позицію!" - написав Порошенко у Twitter.

Читайте також. Штраф за відмову обслуговувати українською. Що може змінити закон про мову

Президент наголосив, що ухвалення мовного закону - історична подія, яка за значенням стоїть поряд із отриманням Томосу про автокефалію та відродженням української армії.

"Ухвалення Закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної" - це справді історичне рішення, яке стоїть поряд з відновленням нашої армії та отриманням автокефалії Православною Церквою України. Українська мова - це символ нашого народу, нашої держави та нашої нації. І я вдячний усім хто брав участь у розробці, підготовці та реалізації мовного закону, народним депутатам - за голоси "за", та всім українцям за підтримку. Це - ще один надважливий крок на шляху нашої ментальної незалежності", - зазначив Порошенко у Facebook.