РФ готує верифікацію пенсіонерів і перепис населення в ОРДЛО, - МінТОТ

На окупованому Донбасі планують провести перепис населення та провести так звану верифікацію пенсіонерів

Про це розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, передає Громадське.

"Мені важко зараз передбачати, наскільки масовим це буде. Але я знаю так само від наших спецслужб, що вони зараз готуються до двох заходів: захід перший — це проведення так званого "перепису населення" за допомогою Росстату (Федеральна служба державної статистики — ред.), захід другий — вони планують провести так звану верифікацію пенсіонерів, під час якої будуть наполегливо рекомендувати обміняти українські паспорти на паспорти "ЛНР" та "ДНР"", — зазначив Тука. 

За його словами, якщо люди позбавляться українських паспортів, то вони, по-перше, не зможуть отримувати спеціальні виплати з України, по-друге, вони не зможуть просто перетинати лінію зіткнення, і по-третє, це призведе до розірвання міжродинних зв’язків. 

Раніше повідомлялось, що через "специфіку ситуації" мешканці окупованого Донбасу зможуть отримати російське громадянство, не відмовляючись від українського.