У ЦВК спростували закиди Зеленського в затягуванні оголошення підсумків виборів

Заступник голови ЦВК Євген Радченко спростував звинувачення Володимира Зеленського в затягуванні оголошення результатів виборів

Про це інформує Прямий.

Радченко заявив, що заяви Зеленского безпідставні, а ЦВК працює навпаки з випередженням графіку.

"Почнемо здалека. Стаття 3 закону про ЦВК проголошує, що ЦВК є незалежним колегіальним державним органом, який здійснює свої повноваження самостійно і незалежно від інших органів державної влади. І мені здається, що ЦВК впродовж усього виборчого процесу продемонструвала ключову річ - незалежність. Якщо у когось є сумніви, то, звичайно, будь ласка, але хотілося б знати про якісь докази, підозри і тому подібне", - сказав він.

За словами Радченка, згідно із законом про вибори президента, у ЦВК є десять днів з дня повторного голосування для того, щоб підвести підсумки.

"Сьогодні, нагадаєте мені, будь ласка, яке число. 25-е. За станом на 25 число ЦВК ухвалила майже усі протоколи окружних комісій для опрацювання. Підкреслюю. І нам залишилися всього лише три комісії, які заплановані на завтра. Окружні. Крім того, близько 40 дільничних виборчих комісій закордонного виборчого округу", - сказав він.