Єнін назвав "курченкогейт" політизованим і пояснив, чому йде з посади

Заступник генерального прокурора України Євген Єнін назвав "курченкогейт" політизованим і пояснив, чому йде з посади

Про це він розповів на брифінгу, передає Еспресо.TV

"Я відчув, що ситуація, зокрема, навколо цього кримінального провадження, певною мірою, штучно політизована і моїх зусиль, для того, щоб зняти цю зайву політизацію, наразі дещо недостатньо", - заявив він.

Він також сказав, що не давав жодних коментарів стосовно так званого "курченкогейту", щоб не сприяти політизації навколо цього кримінального провадження і щоб максимально забезпечити законність, якого вимагає кримінально-процесуальний кодекс. 

"Ситуація навколо розслідування почала розвиватися у той спосіб, який став у розріз з моїм життям та принципами. На сьогодні, можливо, ще не час і місце розказати про роль і місце кожного навколо цієї історії, але цей час настане і я більш, ніж переконаний назначиним діям та подіями буде надана відповідна правова оцінка, я вірю у професіоналізм прокурорів, я вірю у їхню професійну етику і неупередженість", - сказав Єнін.

Він також додав, що не жертвує своєю кар'єрою.

"Я роблю свій громадянський вибір. Я завжди казав, що не тримаюсь жодної посади і готовий піти з будь-якої посадової посади у будь-який момент і сьогодні цей день, честь маю", - додав Єнін.

Він також підсумував, що його звільнення не пов'язане із програшем Петра Порошенка виборів президента.

Нагадаємо, 28 грудня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив про те, що ГПУ оголосила підозру 98 особам, у тому числі високопосадовцям у справі олігарха-втікача Сергія Курченка. Прокурор Костянтин Кулик звинуватив особисто президента Порошенка, представників АП, деяких нардепів від БПП та керівництво ГПУ у втручанні в розслідування "справи Курченка", в яких фігурують: український бізнес-втікач Сергій Курченко, екс-міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський, екс-глава Адміністрації президента Борис Ложкін, екс-голова НБУ Валерія Гонтарева та чинний заступник голови АП Олексій Філатов.