Адвокат Коломойського розповів, як умовляв Зеленського балотуватись у президенти

Адвокат бізнесмена Ігоря Коломойського та політичної партії "Слуга народу" Андрій Богдан розповів, що вмовляв Володимира Зеленського балотуватися спочатку до Верховної Ради, а потім - у президенти

Про це Богдан розповів у інтерв'ю НВ.

"У мене була ідея: "Давай ти підеш по мажоритарному виборчому округу, ми з легкістю виграємо ці вибори. Тобі не треба буде приділяти багато сил, енергії і грошей для цього. Ти зайдеш, як депутат-мажоритарщик, і в тебе буде якийсь фундамент для президентських виборів". У нього тоді була позиція, що ні, це неправильно: "Я стану таким самим, як вони, я втрачу довіру, стану одним із цієї когорти. Неважливо, що я буду говорити і як стукати по столу, вони будуть сприймати мене одним із депутатів", - розповів Богдан.

Читайте також. "Почули, що говорять на кухні": адвокат Коломойського про кампанію Зеленського

Адвокат зазначив, що одним із аргументів на користь президентства був успіх серіалу "Слуга народу".

"Я йому сказав: "Володя, ти взагалі розумієш, що фільмом Слуга народу ти надав людям надію? І якщо ти навіть не спробуєш це зробити, то якимось певним чином їх кинеш, підведеш. Напевно, воно тобі не потрібно, але вони цього очікують. Виграєш ти чи не виграєш – це інше питання. Але якщо ти цього не зробиш, то точно ти чергова людина, якій люди довірилися, і ти їх підведеш". Це було рік тому. У березні ми замовили першу соціологію, в якій зазначався Володимир Зеленський. Він тоді займав 4-е чи 5-е місце. Ні, 6-е здається", - сказав Богдан.

За словами адвоката, попри відсутність традиційних для політиків виступів, рейтинг Зеленського зростав дуже швидко.

"Я йому показав цю соціологію, сказав: "Дивися, ти слова не сказав, що ти йдеш у політику, а ти вже маєш прекрасний стартовий майданчик. Знову ж таки, якщо ти цього навіть не спробуєш зробити, то суспільство отримає черговий кидок...  в будь-якому випадку, ти нічого не втрачаєш, і в тебе буде можливість завести в парламент якихось молодих перспективних людей... Ну і нехитрими, абсолютно законними публікаціями, розмовами, згадування імені Володі, рейтинг його до грудня, можна казати, зріс у геометричній прогресії протягом року. Не маючи жодної реклами", - додав Богдан.