До Ради надійшов законопроект із пропозицією ліквідувати "Укроборонпром"

На розгляд до Верховної Ради подали законопроект, який пропонує ліквідувати "Укроборонпром", а підприємства концерну підпорядкувати уряду

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Зазначається, що авторами законопроекту виступили Сергій Пашинський, Іван Вінник, Тетяна Чорновол, Андрій Тетерук та інші.

У пояснювальній записці йдеться про те, що метою проекту закону є вдосконалення механізму управління об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі, підвищення економії та ефективності використання бюджетних коштів внаслідок забезпечення прозорості й відкритості проведення  закупівель для потреб оборони.

“З метою підвищення ефективності управління об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі законопроектом запропоновано внести зміни до ЗУ "Про особливості управління об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі" в частині ліквідації Державного концерну "Укроборонпром" та підпорядкування підприємств-учасників Концерну Центральному органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну військово-промислову політику, формування якого передбачено ст. 23 Закону України "Про національну безпеку України", - йдеться у документі.