Справи Майдану: ГПУ направила до суду обвинувальні акти

25 квітня ГПУ передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно правоохоронців по справі незаконного затримання та побиття активіста під час Революції Гідності

Про це повідомила прес-служба ГПУ.

Зокрема, до суду передали обвинувальні акти щодо слідчого одного з райуправлінь міліції м. Києва (наразі працює слідчим в органах Національної поліції України - ред.), прокурора прокуратури м. Києва та заступника керівника однієї із місцевих (районних - ред.) прокуратур Києва.

Їх звинувачують у незаконному затриманні, побитті та доставленні до управління міліції активіста, щодо якого потім було сфальсифіковано матеріали справи за нібито участь у масових заворушеннях.

"На строки передачі до суду цього провадження вплинуло тривале (10 місячне - ред.) ознайомлення сторони захисту з матеріалами досудового розслідування (30 томів - ред.), неодноразова відмова слідчих суддів обмежувати підозрюваних у ознайомленні, а також незаконне не відсторонення підозрюваного від посади одним із керівників органів Національної поліції України", - йдеться у повідомленні.

У ГПУ додали, що незважаючи на прийняте слідчим суддею рішення про відсторонення слідчого від посади в органах Національної поліції України, керівництвом столичного управління поліції його не виконано дотепер. Через це ДБР відкрило провадження.