Трамп заявив, що Мін'юст США повинен вивчити зв'язки між Україною і Клінтон

Генеральний прокурор США Білл Бар працює над "надзвичайними" викриттями щодо діячів з України, які нібито в 2016 році навмисне розкрили інформацію про "темні справи" глави виборчого штабу республіканців Пола Манафорта

Про це заявив президент США Дональд Трамп, йдеться в інтерв'ю Fox News.

Він сказав, що це могло бути зроблено для того, щоб допомогти кандидату від демократів Хілларі Клінтон в президентській гонці.

Він також додав, що минулого місяця український генпрокурор Юрій Луценко відкрив провадження щодо витоку інформації з так званої чорної бухгалтерії Віктора Януковича. Відповідна інформація змусила Манафорта піти з посади голови виборчого штабу Трампа.

Розслідування розпочали після появи аудіозапису, на якому два антикорупційних чиновника з України нібито визнають, що опублікували фінансові дані Манафорта і інформацію про його зв'язки з російськими акторами в Україні навмисне, щоб допомогти Клінтон в 2016 році.

Видання також повідомляє, що суд в Україні нещодавно визнав витік інформації про Манафорта незаконною спробою вплинути на американські вибори.

Ведучий телеканалу Шон Ханнити запитав Трампа, чи потрібно американцям побачити результати українського розслідування щодо можливої співпраці Клінтон з українськими чиновниками.

"Думаю так. Можу собі уявити, що Бар захоче це перевірити. Я, звичайно ж, покладаюся на генпрокурора. Подивимося, що він скаже про це. Здається, це велика справа, дуже цікавий епізод щодо України. Я нещодавно говорив з новим президентом і привітав його. Але це здається дуже великою справою. І я не здивований", - заявив Трамп.