Торгівля дітьми. З'явилися подробиці вивезення 10 неповнолітніх з України до Грузії

Українка 1982 року народження вивозила до Абхазії через Грузію нібито своїх 10 дітей "при наявності всіх необхідних документів". У квітні 2018 року виїхали 7 дітей, потім вона вивезла ще троїх

Про це у себе в Facebook в суботу, 27 квітня 2019 року, повідомив перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін

Ця ситуація, за його словами, обговорювалася ним учора з першим заступником голови ДМС України Наталією Науменко, начальником Департаменту карного розшуку Сергієм Тіхоновим та заступником начальника Департамента по торгівлі людьми Ігорем Малаховим.

Як зазначає Аброськін, 19 квітня 2019 року з території Росії транзитом через Грузію до окупованої Абхазії мала намір виїхати громадянка України, 1982 р.н., разом з 10 дітьми 2008, 2014, 2017, 2018 р.н. Вона пояснила правоохоронцям що четверо дітей її рідні, а інши діти народжені в Україні за допомогою репродуктивної медицини центру "Мати та дитини".

При цьому зараз з жінкою перебуває не 10, а 9 дітей.

Українська сторона звернулись до Грузії з проханням встановити місцезнаходження хлопчика Сави, 2017 р.н., який на час затримання 37-річної громадянки України був відсутній.

"Остання повідомила, що хлопчик втопився у ванній під час купання, з її слів, це трапилося у Росії в 2018 році. Будь-яких документів, підтверджуючих цей факт, надати не змогла", - зазначає Аброськін.

На сьогодні Нацполіція при взаємодії з правоохоронцями Грузії проводить перевірку інформації щодо причетності громадянки України до торгівлі людьми.

" ...Також проводимо перевірку щодо надання та отримання батьківських прав на дітей, народжених в Україні за допомогою репродуктивної медицини.

Дуже багато запитань до цієї громадянки, а ще більше до медичних центрів репродуктивної медицини", - підсумував перший заступник голови Нацполіції.