Українські кінотеатри покажуть мелодраму із зіркою "Німфоманки" у головній ролі

У прокат виходить французький фільм "Аманда" з Венсаном Лакостом та Стейсі Мартін

Про це повідомляє Еспресо.TV

2 травня на екрани українських кінотеатрів виходить мелодрама "Аманда" - третій повнометражний фільм режисера Мікаеля Херса.

Головний герой фільму, Давид, живе випадковими заробітками. Одного дня він зустрічає дівчину, яка щойно переїхала до Парижа, і закохується. Але його життя різко змінюється після раптової загибелі сестри. Окрім шоку і болю, Давид тепер опиняється сам на сам зі своєю маленькою племінницею Амандою, якій потрібна опіка.

Головні ролі у фільмі виконали Венсан Лакост ("У ліжку з Вікторією") і зірка "Німфоманки" Ларса фон Трієра та "Молодого Годара" Мішеля Хазанавічуса Стейсі Мартін. За роль в "Аманді" Лакост був номінований на національну премію "Сезар" як найкращий актор.

Світова прем'єра фільму відбулася в рамках Венеціанського кінофестивалю, де "Аманда" отримала премію Laterna Magica. На міжнародному кінофестивалі в Токіо стрічка була відзначена Гран-прі як найкращий фільм і отримала премію за найкращий сценарій. В Україні "Аманда" була вперше показана на щорічному фестивалі "Вечори французького кіно".

Свого часу роботи Мікаеля Херса були представлені в рамках "Тижня критики" Канського кінофестивалю, він також є призером фестивалю в Клермон-Феррані.

Фото надані Arthouse Traffic