Вибух на шахті на окупованій Луганщині: виявлено тіла 17 загиблих гірників

Внаслідок вибуху на шахті "Східкарбон" в окупованому селищі Юріївка, яке розташоване біля Луганська, загинули 17 гірників

Про це заявив представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини на Донбасі Павло Лисянський, повідомляє BBC Україна.

"Рятувальна операція на шахті ""Східкарбон" завершена. Загинули 17 шахтарів. Всі тіла підняли на поверхню. Аварія сталась ще 25 квітня й загалом на момент вибуху в шахті працювали 20 гірників, троє з яких самостійно вибралися на поверхню", - сказав Лисянський.

Лисянський зазначив, що у так званій "ЛНР" не було потрібного обладнання для рятувальних робіт, тож там звернулись за допомогою до Росії.

Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець повідомив, що керівництво шахти не звернулося за допомогою українських рятувальників з Лисичанська, хоча вони могли б приїхати на місце аварії швидше за російських.

"Шахтарям, які опинилися в кам'яній пастці, не була надана своєчасна допомога. Представники шахти вирішили звертатися до уряду Росії, щоб ті направили представників гірничорятувальної служби на місце аварії, а це відстань 200 км. Поруч є загін гірничорятувальної служби у Лисичанську, який міг оперативно приїхати на місце аварії", - повідомив Волинець.