Геращенко розповіла про пастки, які Путін готує для Зеленського

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що Володимир Путін готує несприятливий фон для переговорів з новообраним президентом України Володимиром Зеленським

Про це Геращенко повідомила у facebook.

"Путін робить хамські заяви про РФешну паспортизацію всіх українців. Традиційна його КДБшна тактика - піднімати ставки і нагнітати ситуацію, створюючи кризи перед важливими зустрічами. Він готує несприятливий фон для першого діалогу з новообраним президентом. Нічого нового і неочікуваного", - написала Геращенко.

Водночас вона додала, що ЄС, США, ОБСЄ й інші міжнародні організації мають великі очікування, "мовляв, відкриваються нові можливості".

"Всі усвідомлюють, що Порошенко і далі б гнув свою лінію в переговорах і з Путіним, і зі світом. Й очікують, що український неофіт може змінити тактику, й, можливо, вдасться досягти бодай якогось прогресу по Донбасу. Всі прагнуть перезагрузки. Це очікувано і непогано. Але є одне але, прагнуть перезагрузки за рахунок України і компромісів виключно з української сторони", - зауважила перший-віце-спікер.

За її словами, небезпека такого підходу прозвучала під час спеціальних дебатів в Радбезі ООН, де Росію і Путіна "сором‘язливо майже не згадували".

"Путін навіть в Китаї виставив претензії Україні щодо політичного блоку мінських угод. Українська відповідь тут має бути чітка і однозначна", - наголосила вона.