На найбільшому кінофестивалі Китаю представили українське кіно

На Пекінському кінофестивалі відбулася презентація можливостей української кіноіндустрії Ukraine Is Your Destination

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

Велика презентація можливостей української кіноіндустрії Ukraine Is Your Destination відбувалася на Пекінському міжнародному кінофестивалі вперше та одразу увійшла до офіційної програми заходів. Презентацію, організовану Українською кіноасоціацією за сприяння Державного агентства України з питань кіно, відвідали представники Кіноасоціації КНР, Адміністрації кіно КНР, Кіноакадемії КНР, Адміністрації ТБ та радіо КНР, а також місцеві медіа і великі китайські кіновиробники.

Під час презентації гостям розповіли про особливості законодавства, ключові інституції, основні показники та можливості, які Україна відкриває для співпраці. Акцент робився на наших виробничих потужностях, конкурентоздатних продакшн-сервісах світового рівня, унікальних знімальних локаціях тощо.

Під час презентації згадали і про вже реалізований кейс українсько-китайської співпраці - цьогорічний реліз у Китаї української анімації "Викрадена принцеса". 

За даними видання The Chinese Film Market, в першому кварталі 2019 року доля "Викраденої принцеси" в загальному бокс-офісі Китаю становить 0,04%. Зважаючи на те, наскільки великим ($9,3 млрд – бокс-офіс 2018 року) є ринок Китаю, навіть такий результат є значним досягненням. 

"До того ж, цей ринок не лише великий, але й важкодосяжний, адже він захищений жорсткою системою квот на іноземний продукт. І тим визначнішим є успіх "Принцеси…", що почала прорив українського контенту за Велику китайську стіну", - зазначають у Держкіно.

Презентація можливостей української кіноіндустрії отримала широкий розголос у Китаї. Репортаж про неї побачило близько 2 млрд глядачів. А також про подію у своїх новинах повідомили China Radio International, Beijing newspaper, Weibo, Baidu та інші місцеві медіа.

Окрім презентації, на кіноринку кінофестивалю Beijing Film Market Українською кіноасоціацією за підтримки Держкіно було організовано роботу Українського національного стенду. 

У виставці кіноринку цьогоріч брали участь 202 учасники, зокрема, 71 міжнародна компанія із 16 країн. Національний стенд працював 4 дні – з 16 по 19 квітня – і ефективно продемонстрував потенціал і можливі напрямки розвитку українсько-китайських відносин. 

До речі, у конкурсній програмі фестивалю брав участь китайський блокбастер The Wandering Earth. Це перший науково-фантастичний та один із найкасовіших фільмів за всю історію китайського кіно, участь у створенні ефектів для якого брала українська компанія Postmodern Digital.

Фото: прес-служба Держкіно