"Найскладніші вибори у світі" в Індонезії коштували життя 272 людей

Щонайменше 272 співробітників, задіяних в організації та проведенні виборів в Індонезії, вмерли через перевтому, пов'язану з ненормованою роботою. Ще 1 878 захворіли

Про це в неділю, 28 квітня, повідомив прес-секретар Центральної виборчої комісії Індонезії Аріф прийом Сусанто, передає Еспресо.TV з посиланням на DW.

За його словами, міністерство фінансів працює над виплатою компенсацій сім'ям загиблих.

17 квітня в Індонезії одночасно обирали президента, депутатів двопалатного Народного консультативного конгресу, регіональних і місцевих законодавчих органів. Загалом у виборах брали участь понад 245 тис. кандидатів, які боролися за 20 тис. депутатських місць. В межах безпрецедентних за своїм розмахом виборів вручну потрібно перерахувати мільйони бюлетенів.

Для забезпечення нормального виборчого процесу на 810 тис. Ділянок були задіяні близько 6 млн співробітників.

Експерти назвали голосування в Індонезії "найскладнішими виборами в світі".

Остаточні результати виборів у найбільш багатонаселеній мусульманській країні світу (263 млн чоловік) стануть відомі лише в травні. Згідно з прогнозами, 57-річний президент Джоко Відодо значно випередив свого суперника-націоналіста - відставного генерала Прабово Субіанто, набравши від 54% до 55%. На підтримку Субіанто висловилися близько 44% виборців.