Режисер наступної серії "Гри престолів" розповів про битву за Вінтерфелл

Мігель Сапочнік, який зняв 3 серію 8 сезону фентезійного серіалу, розповів про головну битву "Гри престолів"

Про це повідомляє IndieWire.

Режисер Мігель Сапочнік, який займався зйомкою третьої серії фінального сезону популярного серіалу, розповів, що "Гра престолів" перетвориться на справжнє побоїще. "Ми не зациклюємося на вбивства, тому що тоді всі втрачають чутливість, і це нічого не означає", - наголосив режисер.

Знімальний процес однієї серії тривав сім з половиною місяців: 6-7-днівний робочий тиждень по 16-18 годин на добу.

Під час зйомок Мігель надихався сценами облоги з другого "Володаря перстнів". У 2016 році Сапочнік зняв "Битву Бастардів", за яку отримав премію "Еммі". У фінальному сезоні режисер зняв третій та п'ятий епізоди. 

Він зазначив, що у наступному епізоді змінюватиметься багато жанрів: саспенс, горор, бойовик і драма. 

"Для мене весь [третій] епізод - горор про виживання. Щось на кшталт "Нападу на 13-у дільницю", де кілька людей опиняються в облозі. Є ціла команда персонажів, загальна сюжетна лінія, і тут було важливо визначитися, чию історію я розповідаю. Попередні битви я майже цілком знімав від імені Джона [Сноу]. Тут же у мене було 20 основних акторів, і кожному хотілося бути в фокусі. Я вважаю, що найкращі бойові сцени виходять, коли є чітке розуміння, від чийого імені ти їх показуєш. А з цим було складно, тому що ти, хочеш не хочеш, перемикаєшся з одного персонажа на іншого. І я весь час задавався питанням: "Чию історію я розповідаю зараз і які обмеження в позитивному сенсі це на мене накладає?", - поділився Сапочнік.