В Естонії стартують масштабні навчання за участю українських військових

29 квітня, на території Естонії стартують найбільші тритижневі вчення Сил оборони "Весняний шторм", в яких візьмуть участь понад 9 тис. військовослужбовців з 13 країн, у тому числі з України

Про це повідомляє портал ERR.

У навчаннях візьмуть участь підрозділи підрозділи сухопутних, військово-повітряних і військово-морських сил, особовий склад першої та другої піхотних бригад, тилові структури, особовий склад ополчення Кайтселійт.

За інформацією, у навчаннях "Весняний шторм" візьмуть участь військовослужбовці Бельгії, Великобританії, Німеччини, Грузії, Канади, Латвії, Литви, Польщі, США, України, Фінляндії, Франції та Естонії.

З 29 квітня до 17 травня у ході навчань військовослужбовці на різних рівнях будуть відпрацьовувати прийоми синхронізації планів бойових дій, співробітництво в управлінні, підвищення готовності до виконання тактичних завдань.

Навчання спрямовані на підвищення рівня підготовки особового складу Першої піхотної бригади, найбільш інтенсивна частина маневрів пройде з 2 по 10 травня.

Також у маневрах будуть задіяні військовослужбовці дислокованих в Естонії тактичних груп НАТО, військовослужбовці з країн-союзників і партнерів по коаліції.

У навчаннях візьмуть участь сотні одиниць техніки-бронетранспортери, бойові машини піхоти і танки.

Планується, що у повітряному просторі Естонії переміщатимуться літаки і вертольоти ВПС Естонії і союзників. Зокрема, винищувачі Eurofighter ВПС Німеччини і Британії, польські штурмовики Су-22, вертольоти ВПС Британії та США Wildcat, Apache і Pavehawk.

У навчаннях візьмуть участь бойові кораблі ВМС Естонії і союзників.