На Шрі-Ланці розблокували соцмережі після серії терактів

Президент Шрі-Ланки Майтріпала Сірісена зняв заборону на використання соціальних мереж, введену на території країни після недавньої серії вибухів

Про це повідомляє New York Times.

"Президент Шрі-Ланки у вівторок закликав до негайного зняття тимчасової заборони соціальних мереж, яка мала на меті запобігти поширенню дезінформації після руйнівних вибухів бомб терористами-смертниками на Великдень", - йдеться в повідомленні.

Уряд країни закликав громадськість "відповідально використовувати соціальні мережі" через ризик повторення терористичних атак.

За даними груп інтернет-моніторингу, серед заборонених соцмереж і месенджерів були Facebook, Instagram, WhatsApp і Viber.

  • Нагадаємо, 21 квітня у столиці Шрі-Ланки, місті Коломбо, в католицьких храмах під час великодньої служби, а також у готелях Shangri La, Cinnamon Grand і Kingsbury Hotel сталося кілька вибухів.
  • На всій території країни на найближчі 12 годин ввели комендантську годину. В столичному аеропорту посилили заходи безпеки.
  • Кількість вбитих внаслідок вибухів у церквах та готелях сягнула до 290 людей. Загинули громадяни США, Данії, Китаю, Японії, Пакистану, Марокко, Індії і Бангладеш. Українців серед постраждалих і загиблих немає.
  • За результатами попереднього розслідування, масові теракти на Шрі-Ланці влаштували дві місцеві ісламістські організації. Атаки стали помстою за нещодавній напад на мечеті Крайстчерча і Лінвуда (Нова Зеландія).
  • На сході Шрі-Ланки ввечері в п'ятницю, 26 квітня, пролунали три нові вибухи. Ними супроводжувався штурм штаб-квартири терористів, під час якого загинуло 15 осіб, серед яких 6 дітей.