Дружина Зеленського купила пентхауз у Криму в рази дешевше за ринкову ціну, - Reuters

Дружина обраного президентом України Володимира Зеленського Олена Зеленська у квітні 2013 року придбала в Криму трикімнатний пентхауз за $163,893 тис. у бізнесмена Олександра Буряка

Про це повідомляє Reuters із посиланням на дані декларації Зеленського.

Таким чином, дружина Зеленського, за підрахунками видання, заплатила за квадратний метр оселі у комплексі "Імператор" близько $1263. При цьому, за даними Reuters, у 2012 році різні ріелтори оцінювали житло в цьому комплексі від $2800 до $4000 за квадратний метр.

У 2013 році, за словами агента з нерухомості, з яким спілкувалося видання, квартири в цьому комплексі коштували від $2500 до $3000 за квадратний метр, але вартість могла сягати й $5000 за квадратний метр.

Видання не змогло з'ясувати, чому квартира продавалася за нижчими за ринкові цінами. Зеленський та його дружина не відповіли на прохання про коментарі. Колишній продавець квартири також не надав коментарів.

Олександр Буряк - екс-нардеп від "Батьківщини", який 10 серпня 2012 року у другому читанні проголосував за закон "Про засади державної мовної політики", відомий як "закон Ківалова-Колєсніченка".

Буряк підтримував виборчу кампанію Зеленського та був делегований для моніторингу порушень у день голосування у Кривому Розі - рідному регіоні Зеленського.

Видання повідомляє, що Зеленська досі вважається чинним власником квартири в українському реєстрі, проте зазначає, що у квітні квартиру продало агентство нерухомості Prichal 82 за ціною $790,668 тис. ($5195 за квадратний метр) - у 4 рази дорожче за купівельну ціну в 2013 році.