Держпідприємство поширило фейк про плату за публікацію даних медогляду. У МОЗ спростували

ДП “Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій” розповсюджувало інформацію про запровадження плати за розміщення електронних записів на сайті МОЗ

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

"Сьогодні, 2 травня, в інтернеті активно розповсюджується інформація про запровадження плати за розміщення електронних записів на сайті МОЗ України про проходження медичного огляду. Ця інформація не відповідає дійсності. МОЗ України не приймало жодного відповідного рішення для запровадження такої плати", - йдеться у повідомленні.

МОЗ звернулось до керівників усіх медичних закладів, що надають послуги медичних оглядів для кандидатів у водії, періодичні медогляди водіїв, людей, які володіють зброєю, та декретованих осіб - вихователів, вчителів, викладачів, студентів, працівників громадського харчування, торгівлі та інших - утриматись від оплати нібито розміщення електронних записів про проходження особою медичного огляду на сайті МОЗ України.

За даним фактом Міністерством охорони здоров’я ініційовано перевірку на державному підприємстві “Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій” для з’ясування обставин.