На Донбасі знайшли уламки російських снарядів

Генеральна прокуратура України повідомляє про отримання додаткових неспростовних доказів військової присутності РФ на Донбасі

Про це повідомляє Генпрокуратура.

Після обстрілу з тимчасово окупованої території позицій Збройних сил України в с. Широкиному Волноваського району Донецької області 12 лютого поточного року було виявлено уламки російського артилерійського 152-мм керованого боєприпасу ЗОФ39 "Краснополь". Уламки аналогічного боєприпасу було виявлено після обстрілу позицій Окремого загону спеціального призначення Національної гвардії України "Азов" у с. Новолуганському Донецької області 10 квітня, що також здійснювався з тимчасово окупованої території.

"За інформацією Міністерства оборони України, зазначені боєприпаси на забезпеченні Збройних сил України не перебувають", - наголошують у Генпрокуратурі.

Окрім цього, 15 квітня, під час вогневого контакту з диверсійно-розвідувальною групою т. зв. ДНР поблизу с. Широкиного Волноваського району Донецької області військовослужбовці ЗСУ захопили протитанковий гранатомет РПГ-7В та автомати АК-74, один з яких, за №4293274, за обліками Головного управління Національної поліції в АР Крим було захоплено на території півострова Крим наприкінці травня 2014 року.

"Місце виявлення зазначених зразків, а також факти їх використання в Донецькій області свідчать про військову агресію Збройних сил Російської Федерації та підконтрольних їм незаконних збройних формувань", - йдеться в повідомленні Генпрокуратури.