"Ти братський народ вбивав": помер ветеран АТО, якому відмовили у лікуванні у Києві

В одній із клінік Стамбула (Туреччина) помер ветеран АТО, спецпризначенець 3-го полку спеціального призначення Віталій Драган "Кощей"

Про це повідомило видання "Без купюр".

У 2017 році в нього діагностували пухлину лімфатичної системи. Торік небайдужі оголосили збір коштів на лікування 26-річного Віталія, потрібно було зібрати 45 тисяч доларів. Через деякий час із активістами зв’язалися представники турецької клініки Gophastanesi, що в Стамбулі, й запропонувати йому лікування у себе.

Драган переніс кілька курсів хіміотерапії та операцію з трансплантації кісткового мозку, поневіряння в українських медичних закладах.

Про смерть ветерана АТО повідомив і керівник Центру надання допомоги учасникам АТО Кіровоградської ОДА Вадим Нікітін у Facebook.

"Жаль хлопця, шкода...Вічна Пам"ять Віталію Драгану. Співчуття рідним і близьким", - написав він.

Нагадаємо, у 2018 році довкола лікування Віталія Драгана спалахнув скандал після того, як лікар Національного інституту раку Анна Губарєва відмовила військовому у пільговому лікуванні, аргументувавши тим, що той, на її думку, "вбивав на Сході братній народ". Лікарку то звільняли, то поновлювали на роботі. Зрештою вона публічно вибачилася перед військовим.

Пізніше її поновили на посаді та підвищили.