У Зеленського розповіли, як виникла ідея дебатів на стадіоні

Сценарист "Слуги народу" Юрій Костюк розповів про те, як у Володимира Зеленського з’явилась ідея проведення дебатів із Петром Порошенком на стадіоні

Про це він розповів у інтерв’ю УП.

"Володимир казав: нам потрібно думати про формат, ми точно розуміли, що це не студія. В кінці березня "Квартал" поїхав Україною з концертами. І пам'ятаю, був концерт у "Дніпро-арені", ми стояли за кулісами, спустився Володимир і каже: "Я зрозумів, де варто робити дебати. На стадіоні", - сказав Костюк.

Він також розповів, як у команди Зеленського виникла ідея записати відео-запрошення на дебати.

"Ще перед першим туром у нас виникла ця історія. Рішення записати відео-запрошення на "Олімпійському" народжувалося вже у цій будівлі (у штабі Зеленського), в обід придумали – вже зранку записали", - зазначив Костюк.

Він сказав, що у команді Зеленського "На 90% думали, що (Порошенко – ред.) відмовиться". Костюк розповів, як Зеленський готувався до дебатів.

Читайте також: Дебати Порошенка та Зеленського на НСК "Олімпійський". Короткий огляд

"До дебатів Зеленський готувався зі своїм штабом. Можна сказати, що він готувався до них впродовж всієї кампанії, тут майже щодня відбувалися експертні наради з усіх можливих питань. І так чи інакше це також прокачка. Перед самими дебатами Володимир мав просто сісти, самостійно систематизувати інформацію і власне готуватися до запитань опонента", - розповів Костюк.

Нагадаємо, Володимир Зеленський викликав свого опонента Петра Порошенка на дебати на стадіон НСК "Олімпійський". 

Порошенко погодився на участь у дебатах на стадіоні та запросив опонента здати аналізи на вміст алкоголю та наркотиків у організмі. 15 квітня Петро Порошенко викликав Володимира Зеленського на дебати в "Олімпійському" 19 квітня на 16:00, щоб встигнути на дебати ще й у студії Суспільного, які заплановані на 20:00.

У Зеленського заявили, що він не дебатуватиме з Порошенком в "Олімпійському" у цей час через те, що це - робочий час.

Раніше Зеленський проігнорував запрошення Порошенка на дебати в Олімпійському 14 квітня.

ЦВК дозволила перенести дебати на Суспільному на 21:00, щоб кандидати встигли подебатувати на стадіоні з 19:00.

У Зеленського заявили, що він не прийде на дебати на Суспільному.