Вчені розповіли, де живуть найбільш злі та сумні люди, а де - найщасливіші

Люди в усьому світі стали злішими, сумнішими і більш наляканими. Рівень цих трьох емоцій виріс ще в 2018 році і продовжує залишатися рекордним

Про це повідомляє Gallup в щорічному звіті "Глобальний стан емоцій".

Для своєї доповіді компанія Gallup провела понад 151 000 інтерв'ю з дорослими, які проживають більш ніж в 140 країнах. Їм ставили питання про те, що вони відчували днем ​​раніше, чи багато посміхалися, сміялися, відчували смуток або гнів.

Число людей, які відчували гнів, збільшилося на два відсотки в порівнянні з попереднім роком, а занепокоєння (страх) і смуток - на один відсоток, встановивши нові максимуми для всіх трьох негативних емоцій.

Дослідники відзначають вплив негативних почуттів на фізичне здоров'я людини. Гнів пов'язаний з підвищеним ризиком серцевого нападу та інсульту, а хронічне занепокоєння і смуток можуть бути ознаками тривожних розладів і депресії.

За останні 12 місяців воєн і політичних криз в усьому світі Чад став найбільш негативною країною. За ним у рейтингу йдуть Нігер, Сьєрра-Леоне і Ірак, в той час як латиноамериканські країни лідирують з позитивного боку.

Економіка Чаду знаходиться в глибокій рецесії після падіння цін на нафту в 2014 році, і рівень життя в центральноафриканській країні продовжує погіршуватися; майже шість з 15 мільйонів громадян живуть в умовах крайньої бідності.

Близько 72% жителів країни заявили, що ледве можуть дозволити собі їжу протягом року. Чадці також не могли отримати доступ до інтернету протягом більшої частини 2018 року, після того як уряд закрив до нього доступ.

Країни Латинської Америки стали антилідером цього "сумного" рейтингу. У всьому світі сім з 10 чоловік сказали, що відчували задоволення, почували себе добре,  відпочили і багато посміхалися або сміялися за день до опитування.

Парагвай повернув собі перше місце як найщасливіша і найбільш позитивна країна. Він боровся з жорсткою конкуренцією з боку Панами, Гватемали, Мексики, Сальвадору і Гондурасу, незважаючи на те, що в цих країнах високий рівень бідності та насильства.