Радник Зеленського Данилюк обговорив із міністром енергетики США співпрацю в газовій і ядерній сферах

Радник обраного президентом України Володимира Зеленського екс-міністр фінансів Олександр Данилюк зустрівся з міністром енергетики США Ріком Перрі

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Данилюк і Перрі обговорили співпрацю у газовій сфері та ядерній енергетиці. Зустріч відбулася в рамках форуму ЄС-США з питань енергетичної безпеки у Брюсселі. На зустрічі також були присутні посол США в ЄС Гордон Сондланд, представники міністерства енергетики США, радник Зеленського Руслан Рябошапка та посол України в Бельгії, представник України при ЄС Микола Точицький.

"Україні та Європі важлива роль США у диверсифікації поставок енергоресурсів. Це знижує політичні ризики і здешевлює енергоресурси для споживачів", - сказав Данилюк.

Під час зустрічі Перрі та Данилюк говорили про залучення інвестицій у видобуток природного газу в Україні, можливості постачання американського скрапленого природного газу та реформування ринку газу в Україні, в тому числі НАК "Нафтогаз України".

Також учасники зустрічі обговорили підвищення надійності і ефективності діючих ядерних блоків і розвиток розробки та будівництва малих модульних реакторів.