У Зеленського розповіли, чого очікують від НАБУ та САП найближчим часом

Антикорупційні органи (САП та НАБУ) мають зараз запрацювати ефективно і найближчим часом дати результат

Про це заявив головний експерт з правоохоронної та антикорупційної політики в штабі президента Володимира Зеленського Руслан Рябошапка, передає УНІАН.

"Що стосується антикорупційної інфраструктури - Спеціалізованої прокуратури та Національного антикорупційного бюро, то наша позиція така, що ці органи мають зараз запрацювати ефективно і найближчим часом дати результат", - заявив Рябошапка.

"Ми знаємо, що вже за декілька місяців запрацює Антикорупційний суд, і фактично останню перепону в роботі цих органів буде знято", - додав радник Зеленського.

За його словами, найближчим часом Вищому антикорупційному суду мають бути передані кримінальні справи проти високопосадовців та топ-політиків. Розгляд цих справ є одним із зобов'язань України перед міжнародними партнерами.

"Якщо такого результату не буде і ефективної співпраці не буде, то треба буде, щоб керівники цих антикорупційних органів давали відповідь усьому суспільству, тим людям, зокрема 73%, які підтримали нового президента, чому немає результатів від роботи прокуратури (САП, - Ред.) і НАБУ", - зауважив він.