Україна домовилась із Туреччиною про чергові поставки військової продукції

Україна планує імпортувати військові тепловізори з охолоджуваною матрицею для установки на системи керованого протитанкового озброєння

Про це повідомила прес-служба ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт".

Відповідні контракти підписали українське держпідприємство "Спецтехноекспорт" і турецька компанія Aselsan у ході міжнародної виставки IDEF 2019, що проходить у Стамбулі.

Продукцію військового призначення поставлятимуть для потреб Збройних сил України та інших силових підрозділів країни.

Директор "Спецтехноекспорта" Владислав Бельбас сказав, що підписані контракти є черговим етапом розвитку взаємин з "Асельсан", - турецька компанія ще з 2017 року є основним постачальником засобів зв'язку УКХ-діапазону для Збройних сил України.

Крім зустрічної торгівлі, при якій Aselsan закуповує продукцію та послуги українського ОПК, турецька сторона передає України технологію шифрування радіозв'язку, систему управління боєм і створює сервісний центр в Україні для обслуговування систем військового радіозв'язку.

"Спецтехноекспорт", у свою чергу, виконує ряд експортних поставок військової продукції українського виробництва для турецької "Aselsan", - уточнив Бельбас.

Підписання угод між українською та турецькою компаніями відбулося за участю голови Savunma Sanayii Başkanı - президентської адміністрації оборонної промисловості Туреччини Ізмаїла Деміра.

Нагадаємо, в перший день міжнародної оборонної виставки IDEF 2019 "Спецтехноекспорт" парафував контракт з турецькою державною корпорацією "MKEK" на постачання до Туреччини 120-міліметрових стовбурових керованих ракет "Конус", які розроблені та виготовлені на ГККБ "Луч".

ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт" - державне госпрозрахункове зовнішньоторговельне підприємство, основною сферою діяльності якого є експортно-імпортні відносини на світовому ринку продукції і послуг військового і подвійного призначення. За результатами роботи в 2018 році підприємство виконало зовнішньоекономічні контракти загальною вартістю 152,6 млн доларів. У 2018 році компанія уклала 148 нових оборонних контрактів на рекордну за останні 5 років суму 282,5 млн доларів.