Україна випробовує артилерійський комплекс "Оболонь-А", що покращить управління вогнем на 40%

В Україні розпочато випробування унікального комплексу управління вогнем артилерії "Оболонь-А"

Про це повідомляє прес-служба Міноборони України. 

В Україні розпочато державне випробування унікального комплексу управління вогнем артилерії "Оболонь-А", йдеться у повідомленні.

"Це дуже потрібний комплекс для ЗС України, який на 30-40% підвищить можливості наших артилерійських підрозділів. Він буде більш мобільним та ефективним, підвищить можливості вогневого ураження противника, а також живучість екіпажів", - зазначив міністр оборони Степан Полторак.

Він наголосив, зазначений комплекс є сучасною та унікальною технікою, яка не має жодної запчастини країни-агресора.

За словами Полторака, складові арткомплексу виготовлені на Львівському державному заводі "ЛОРТА", яке входить до складу Держконцерну "Укроборонпром".

"Там лише ті запчастини та складові, які вироблені в Україні, на вашому підприємстві, а також ті, які нам поставили наші партнери", - зазначив міністр.

Після успішного завершення цих випробувань комплекс буде прийнятий на озброєння та буде розпочато його серійне виробництво, йдеться  повідомленні.

Довідка. 

Комплекс автоматизованого управління артилерійськими батареями і дивізіоном "Оболонь-А" відіграє роль "керівного центру" для артилеристів. Він здатний приймати і обробляти дані про десятки цілей і автоматично планувати вогонь, розподіляючи цілі для знищення. Завдяки швидкості обробки величезного масиву даних, що надходять з цифрових систем "Оболонь-А", використання спеціальних алгоритмів і захищеного зв'язку, значно підвищується ефективність вогню.

Крім того, машину оснащено приладом радіохімічної розвідки, що дає можливість екіпажу самостійно проводити радіаційно-хімічну розвідку. Машина має необхідні системи життєзабезпечення - два кондиціонери, автономну систему живлення у вигляді дизель-генератора. Система може працювати як від основного двигуна, допоміжного електроагрегата, так і протягом 40 хвилин від акумулятора.