Видавництва не хочуть друкувати мемуари Вуді Аллена через звинувачення в педофілії

Видавці вбачають великі комерційні ризики у публікації мемуарів відомого режисера, якого звинувачують у домаганнях до прийомної доньки

Про це повідомляє The New York Times.

Кар'єра легендарного режисера практично знищена заявами про те, що майже три десятиліття тому він домагався до своєї прийомної дочки Ділан Ферроу. Сам кінематографіст заперечує подібні звинувачення. Однак актори, які знімались у його стрічках, наразі наголошують, що жалкують про співпрацю з ним.

Тепер справа дійшла і до іншої сфери. Мемуари, за які, як зазначає видання, до скандалу Вуді Аллену запропонували б шестизначні або семизначні гонорари, наразі відмовляються публікувати.

Зокрема режисеру відмовили кілька великих американських видавництв. Публікація мемуарів – великий ризик для видавців, на який вони навряд чи підуть через подальшу негативну реакцію публіки. Деякі видавці відмовляються навіть читати рукопис. За їхніми словами, Аллен хоч і є важливою фігурою в культурі, але комерційні ризики можливої публікації занадто високі. Деякі видавці використали слово "токсичний", описуючи проблеми роботи з Алленом в нинішніх умовах.