У Лісабоні учасники акції "Безсмертний полк" накинулися з битами на українців

У Лісабоні учасники пропагандистської акції "Безсмертний полк" накинулися на українців, які протестували проти сталінського терору

Про це повідомив голова Союзу українців у Португалії Павло Садоха у facebook.

Українці у Лісабоні вийшли на альтернативну акцію, щоб привернути увагу до сталінського терору, зокрема – Голодомору.

"Не зважаючи на попередження Союзу українців у Португалії, на листи посла України в Португалії Інни Огнівець до муніципальної ради Лісабона, російське посольство, комуністична партія Португалії та організації лівого спрямування знову провели пропагандистську акцію "Безсмертний полк" у Лісабоні", - написав Садоха.

Представники української громади, дізнавшись з соцмереж про заплановану акцію, закликали організувати альтернативну - вийти з портретами жертв терору режиму Йосипа Сталіна.

"З боку організаторів сталася агресія проти українців. Були вирвані плакати, вирваний і розбитий телефон однієї українки і після акції було скоєно напад на автомобіль одного активіста української громади, якому на очах його однорічного онука розбили фару в авто, а сам він отримав кілька ударів бейсбольною битою по тілу", - розповів Садоха.

"Сьогоднішня акція у Лісабоні ще раз довела справжній характер "Безсмертного полку", а саме: пропаганда агресії, етнічної ненависті та московського шовінізму", - написав Садоха.