Американському університету подарували колекцію коміксів вартістю $2,5 млн. Їх будуть вивчати

Університет Південної Кароліни в США отримав в подарунок колекцію з 180 тисяч коміксів вартістю $ 2,5 мільйона

Як повідомляє The Verge, щоб перевезти з Огайо в Південну Кароліну колекцію вагою близько 2 тонн, потрібні були дві семиметрові фури.

Американець Гері Лі Уотсон з Огайо почав збирати колекцію в 1958 році і продовжував до 2010-го. Він відмовився розбивати її на частини або продавати приватним особам, будучи упевнений, що в університеті "зможуть про неї подбати".

Колекція, яка є однією найбільших в США, включає в себе 143 тисячі коміксів, 20 тисяч журналів і 5 тисяч pulp-журналів, а також 15 тисяч книг у м'якій обкладинці. У зібранні представлені всі жанри і всі епохи американських коміксів: від так званого платинового століття (1897-1938 роки) до сучасності.

Колекція коміксів буде зберігатися поруч з ілюстраціями Джона Джеймса Одюбона, середньовічними рукописами, колекціями Ернеста Хемінгуея і Френсіса Скотта Фіцджеральда.

Керівництво університетської бібліотеки зазначає, що комікси якнайкраще відображають інтереси і тривоги американців і що дослідники можуть багато чого довідатися про погляди різних поколінь.

"Для нас це новий напрямок, - говорить співробітниця бібліотеки Елізабет Саддат, - але цим якраз і відрізняються особливі колекції". Процес вивчення подарованих матеріалів імовірно займе роки.