Авіакатастрофа в Москві: загинула 41 людина, стала відома ймовірна причина аварії

Унаслідок аварійної посадки літака Sukhoi Superjet-100 російської компанії "Аэрофлот" у московському Шереметьєво загинула 41 людина

Про це повідомила представник Московського міжрегіонального управління слідчого комітету на транспорті Олена Марковська, передає російське видання "Интерфакс".

"Загинула 41 людина", - сказала Марковська журналістам.

Видання з посиланням на поінформоване джерело повідомляє, що після зльоту в літак вдарила блискавка, через що екіпаж втратив зв'язок із диспетчером та відмовила автомитика повітряного судна.

Екіпаж вирішив повертатися до аеропорту, але приземлення здійснили з перевищенням посадкової маси та перельотом приблизно на 1,4 км. Літак приземлився на середині смуги, стійку шасі було зруйновано, а її частини, можливо, потрапили до двигуна, який загорівся.

За даними джерела видання, головною причиною загибелі людей у хвостовому відсіку стала спроба деяких пасажирів дістати свої речі з багажних полиць.

"За попередніми даними, з опитування очевидців випливає, що коли літак вдарився об землю і загорівся, деякі пасажири стали в паніці діставати свої речі з полиць. Це ускладнило евакуацію людей з задніх рядів судна і вони загинули у вогні", - розповів співрозмовник видання.

Водночас офіційний представник "Аерофлоту" Максим Фетісов заявив, що пасажирів літака евакуювали в 1,5 рази швидше, ніж належить за нормативами.

"Евакуація пасажирів аварійного SSJ-100 зайняла 55 секунд при нормативі 90 секунд", - сказав Фетісов.