До ЄСПЛ звернеться адвокат засудженого в РФ українського водія автобуса

До Європейського суду з прав людини звернеться захист Олега Чабана, якому дали 3 роки й 8 місяців за нібито перевезення до Росії зброї та вибухівки

Про це заявив його адвокат Юрій Білоус, передає Укрінформ.

"Ми вважаємо, що вирок незаконний, що провина українського громадянина Олега Чабана не доведена, і що він (вирок, - Ред.) має явні ознаки дискримінаційного за ознакою національності.

Зазначається, що суд не дав оцінки жодному із 168 сторінок доказів.

"Ми вважаємо, що це дасть нам можливість у Європейському суді з прав людини добитися того, щоб вирок був переглянутий, а Олег Чабан виправданий", - сказав Білоус.

Він зауважив, що російський суд став на бік обвинувачення (ФСБ РФ і прокуратури Брянської області) і не помітив, що вони не надали доказів провини Чабана.

"Відбитків пальців на пакетах із зброєю не знайдено. Показання свідків суперечать один одному, дослідження за допомогою поліграфа, яке підтвердило відсутність вини Олега, не взято судом до уваги, клопотання захисту про визнання ряду доказів недопустимими залишено без задоволення, а вирішальну роль у справі відіграли свідчення працівників ФСБ, МВС Росії та власника знайденого багажу", - додав адвокат.

Олег Чабан