Порошенко анонсував збільшення доплати бійцям на передовій ООС

6 травня чинний президент України Петро Порошенко анонсував збільшення доплати грошового утримання бійцям підрозділів, які перебувають на першій лінії Операції об'єднаних сил

Про це він заявив під час зустрічі із військовослужбовцями у прифронтовій Авдіївці з нагоди Дня піхоти України, передає Еспресо.TV

Президент сказав, що вирішив збільшити доплату грошового утримання бійцям підрозділів, які перебувають на першій лінії Операції об'єднаних сил.

"Пане міністре оборони України, Степан Тимофіцович Полторак, даю доручення, що ми ще підняли доплати за перебування на передку, на першій лінії, і доручаю прийняти рішення про збільшення доплати на 5 тис. грн.до суми 17 тис.грн тим, хто перебуває на передку", - сказав Порошенко.

За його словами, військовослужбовці, які знаходяться на першій лінії ООС отримуватимуть мінімум $1 тис. на місяць.

"Що буде загалом, друзі - мінімум 10 тис. 300 грн - 10 тис. 400 грн грошове забезпечення, 12 тис., які є зараз плюс 5 тис. це 17 тис. доплата. Ми виходимо на суму, яка перевижує 27 тис.грн на кожного військовослужбовця. Як ми і наголошували, що український воїн на першій лінії буде отримувати майже 1 тис. грн в день і більше $1 тис. на місяць", - сказав президент.

Нагадаємо, що 2 березня Порошенко заявив, що мінімальна доплата має складати 12 тис. грн для кожного військовослужбовця.