СБУ запобігла теракту на одному з арсеналів ЗСУ

СБУ запобігла підготовку спецслужбами Росії теракту на одному з арсеналів ЗСУ, де зберігаються стратегічні запаси новітніх ракет і боєприпасів

Про це повідомляє прес-служба СБУ у Facebook.

Оперативники Служби безпеки України встановили, що на початку 2019 року представники спецслужби РФ завербували співробітника арсеналу Збройних сил України, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для цього вони погрожували родичам службовця, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

"Перед працівником арсеналу були поставлені завдання зі збору і передачі інформації про військовий об'єкт, зокрема стан охорони, наявність і переміщення зброї. Отриману інформацію країна-агресор планувала використовувати для здійснення диверсій на стратегічному військовому об'єкті для підриву обороноздатності України", - наголошують у прес-службі.

За виконання завдань працівнику ЗСУ спецслужби Росії обіцяли матеріальну допомогу, отримання громадянства Росії з оформленням пенсії, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що завербованого службовця забезпечили необхідними засобами зв'язку та електронними каналами для передачі інформації з обмеженим доступом. Супровід та координацію його діяльності куратори здійснювали з території РФ через інтернет.

Наголошується, що завдяки своєчасному реагуванню співробітників військової контррозвідки СБУ вдалося попередити втягнення українського громадянина у протиправну діяльність на шкоду національним інтересам України.