Microsoft розробляє програму для безпечного проведення виборів

Компанія Microsoft розробляє програмне забезпечення ElectionGuard, яке покликане зробити голосування на виборах безпечним, а також захистити виборчі бюлетені від втручання ззовні

Про це заявив генеральний директор Microsoft Сатья Наделла на щорічній конференції компанії для розробників програмного забезпечення, повідомляє Associated Press.

За словами Наделли, це в перспективі дозволить "модернізувати всю виборчу інфраструктуру в усьому світі".

Microsoft називає нове ПЗ "ElectionGuard".

Реєстрація бюлетеня відбуватиметься у зашифрованому вигляді. Також система забезпечить точний їх підрахунок, не порушуючи таємниці голосування.

"ElectionGuard дозволить виборцям підтвердити, що їхні голоси точно записані. Окрім того, унікальний кодований трекер, який він виробляє, реєструє зашифровану версію голосування, яка зберігає сам процес голосування у таємниці, забезпечуючи при цьому точний підрахунок голосів", - зазначається у повідомленні.

Крім того, ПЗ дозволить журналістам, політичним партіям, спостерігачам і самим виборцям перевіряти онлайн правильність підрахунку голосів.

Зазначено, що програмне забезпечення (ПЗ) розробляється спільно з компанією Galois із Орегона, яка також працює над створенням прототипу захищеної системи голосування за контрактом із DARPA - передовим дослідницьким агентством Пентагону.

Повідомляється, що нове ПЗ з'явиться у продажу влітку поточного року.