Прокурори просили повторно арештувати Савченко та Рубана, суд відмовився розглядати клопотання

Суд відмовився розглядати клопотання прокурорів про продовження терміну запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою нардепа Надії Савченко та екс-керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана

Про це повідомляє Генпрокуратура. 

"З метою забезпечення виконання обвинуваченими покладених на них процесуальних обов’язків, враховуючи наявність обґрунтованого обвинувачення у вчиненні ними тяжких та особливо тяжких злочинів, наявність ризиків... 7 травня 2019 прокурорами заздалегідь, до початку підготовчого судового засідання, до Броварського міськрайонного суду Київської області подані клопотання про продовження терміну тримання під вартою обвинувачених, про що в судовому засіданні повідомлено колегію суддів та наголошено на необхідності їх невідкладного розгляду", - йдеться в повідомленні.

Водночас, пославшись на відсутність у судовому засіданні захисника Рубана, колегія суддів поставила питання про перенесення судового засідання. 

У прокуратурі зазначили, що, з огляду на необхідність невідкладного вирішення питання про застосування запобіжного заходу, прокурори заявили клопотання про залучення безкоштовного захисника і продовження судового засідання. 

"Колегією суддів в задоволенні клопотання відмовлено та перенесено підготовче судове засідання на 31 травня 2019 року", - йдеться в повідомленні.