Судді Вищого антикорупційного суду провалили вибори голови

Судді Вищого антикорупційного суду з другої спроби не змогли обрати голову

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Після підрахунку результатів повторного таємного голосування виявилося, що ніхто з кандидатів не набрав необхідної кількості голосів, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за Олега Павлишина проголосували 15 суддів, за Олену Танасевич віддали - 16 голосів, не підтримали жодного з кандидатів - 7. 

Наголошується, що кандидат на посаду голови Вищого антикорупційного суду має набрати не менше 20 голосів суддів із 38-ми.

Відтепер заново затверджуватимуть кандидатури на посаду голови суду. В засіданні оголошено перерву, продовження засідання планується о 15:00, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що судді антикорупційного суду готові працювати сьогодні до самої ночі. На порядку денному стоїть кілька важливих організаційних питань: обрання заступника голови суду, слідчих суддів антикорупційного суду, визначення дати початку роботи суду. 

Зранку судді антикорупційного суду спробували обрати голову суду з трьох кандидатів, однак жоден з них не набрав необхідної кількості голосів, йдеться у повідомленні. Тож повторно внесли на голосування кандидатури суддів, що набрали найбільше голосів - Танасевич і Павлишина.