Домашня їжа для котів може зашкодити їх здоров'ю, - дослідження

Їжа, приготована в домашніх умовах, не тільки не збалансована для котячого організму, але і може містити небезпечні інгредієнти

Це показало дослідження 114 рецептів котячої їжі, взятих з Інтернет-джерел, опубліковане в Journal of the American Veterinary Medical Association.

Вчені з Каліфорнійського університету в Дейвісі провели аналіз 114 рецептів котячої їжі з онлайн-джерел і книг, написаних ветеринарами. Комп'ютерний аналіз вдалося провести тільки для 94 рецептів, і жодна зі страв не містила всі необхідні поживні речовини для задоволення потреб тварин (відповідно до рекомендацій Національної дослідницької ради США по надбавок для дорослих кішок).

У рецептах не вистачало поживних речовин, незалежно від джерела і авторства, хоча страви, які пропонували ветеринари, були найближчими до добової норми для тварин. У більшості рецептів взагалі не містилося трьох і більше поживних речовин, а в деяких - до 19.

Сім відсотків рецептів передбачали інгредієнти, які потенційно токсичні для кішок: часник, цибуля і цибуля-порей. Дослідники також знайшли рецепти, які включали сирі продукти тваринного походження, які потенційно можуть викликають інфекцію через наявність в них бактерій і паразитів.

Чи будуть ці рецепти завдавати шкоди кішкам, залежить від режиму харчування, тривалості перебування кішки на дієті, здоров'я тварини і нестачі основних елементів в її раціоні.