На інавгурацію Зеленського з США прибуде делегація високого рівня, - Волкер

Спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер розповів, що на інавгурацію обраного президента України Володимира Зеленського до Києва із США прибуде делегація високого рівня

Про це він розповів під час інтерв'ю ВВС.

При цьому, за його словами, поки невідомі точна дата прибуття в Україну і склад делегації. Під час перебування делегації в Україні Волкер має намір провести зустріч із Зеленським.

"Я зустрічався з ним (Володимиром Зеленським, - ред.) в лютому ще під час виборчої кампанії. На інавгурацію президента України до Києва із США прибуде делегація високого рівня. Ми очікуємо, коли визначиться точна дата, і тоді визначимо її складу. Приблизно в ті дні я спробую з ним зустрітися, щоб обговорити конфлікт в Донбасі і кроки, які можна було б зробити, щоб повернути спокій і мир на цю землю", - розповів Волкер.

На запитання журналіста: "Хто безпосередньо увійде в делегацію США на інавгурацію", Волкер відповів, що "це буде найвищий рівень представництва, який буде відповідати статусу інавгурації глави держави, що входить в число наших друзів".