Промоутер Усика обурений особливим ставленням до Ломаченка

Промоутер Олександра Усика британець Едді Хірн обурений особливим ставленням до Василя Ломаченка, якого призначили претендентом на титул WBC

Про це повідомляє ESPN.

За словами Хірна, він не згоден з рішенням WBC (Всесвітньої боксерської ради), яка призначила бій Василя Ломаченка проти британця Люка Кемпбелла за вакантний титул у легкій вазі (до 61,2 кг).

"Я абсолютно не згоден з рішенням WBC. Не розумію, чому інший чемпіон отримує можливість битися за вакантний пояс, коли хлопці працюють над просуванням в рейтингу. Якби це не був Ломаченко, а якийсь менш відомий чемпіон, то сумніваюся, що подібне сталося б, я розчарований", - сказав Хірн.

За словами промоутера, він очікував, що Кемпбелл зустрінеться у бою за вакантний титул у бою із наступним у рейтингу боксером - американцем Девіном Хейні, а вже потім проведе об’єднавчий бій з українцем.

"Я б хотів, щоб Люк зустрівся з найбільш рейтинговим суперником, а потім бився з Ломаченком в об'єднавчому поєдинку. Але ось що ми отримуємо. Кемпбелл безумовно не буде уникати цього бою. Я поговорив з ним, він схвильований і на 100% хоче цієї зустрічі. Він бився за статус обов'язкового претендента не для того, щоб уникати поєдинку за пояс", - заявив Хірн, який є співпромоутером іншого українського боксера - Олександра Усика. 

Василь Ломаченко є чемпіоном світу у легкій вазі за версіями WBO (Всесвітньої боксерської організації) та WBA (Всесвітньої боксерської асоціації).