"Люди в хвості не встигли поворухнутися": останній пасажир розповів про спасіння з палаючого в Шереметьєво літака

Житель російського Мурманська Євген Клімов, який став останнім пасажиром, що вийшов з палаючого в аеропорту Шереметьєво літака Sukhoi Superjet 100, розповів про евакуацію і про те, що відбувалося на борту

"Я сидів з закритими очима, дрімав. Блискавки не бачив. Почув хлопок. Спалах був такий, що я його з закритими очима побачив. Це ще в польоті. Можливо, це і була блискавка, про яку йде мова. Почув інформацію від екіпажу, що розвертається і летимо назад. Коли тільки літак вдарився вдруге, там таке полум'я. Це ж гас авіаційний, він високотемпературний. Там полум'я ", - розповів він виданню 360.

За його словами, в салоні лопнув ілюмінатор і вогонь потрапив всередину літака.

"Коли відкрили двері, сквозняком потягнуло весь газ вперед. Ті люди, які в хвості сиділи, не встигли навіть ворухнутися. Хоча я там прізвища дивлюся ... Один з 18 ряду встиг один, проскочив, встиг проскочити. І з 15-го ряду хтось там теж вискочив. А поруч з 10-го вже все", - додав Клімов.

Він уточнив, що спочатку паніки не було, але коли все загорілося, люди почали кричати і виходити з літака.

"Через вікно вже відчував жар сильний. А далі подивився - тьма-тьмуща, дим. Всіх, хто йшов, я пропускав, виштовхував, швидше-швидше. Потім бачу: дим йде прямо поверху, чорний дим. Відчуваю, що у мене вже перехоплює дихання. я пригнувся нижче до підлоги. Став дрібними вдихами вдихати повітря, затамував подих. Бачу, що вже ніхто не йде. вже ніхто не виходить. А попереду тьма чорна. я йду туди в сторону пілотів. Але мене стюардеси тут же штовхнули, я вилетів на свіже повітря по жолобу. А за мною вже стюардеси зіскочили", - уточнив він.

Пасажир також повідомив, що були люди, які залишали літак з валізами.

"Дійсно, виходили люди і з багажем. Але це люди, які увійшли з валізами, вони перебували в VIP-салоні. У них і ширше там проходи, і валізи, можливо, у них стояли поруч. Вони ніяких перепон не створювали. Там дві людини з валізами вийшли всього", - резюмував росіянин.