У Міноборони нагороджуватимуть батьків військовослужбовців ООС

У Міністерстві оборони будуть нагороджувати батьків українських військовослужбовців, які відстоюють територіальну цілісність та незалежність України на Сході

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак, повідомляє прес-служба Міноборони. 

Під час урочистостей з нагоди Дня пам’яті та примирення, міністр звернувся до батьків військовослужбовців Збройних сил, які беруть участь в операції Об’єднаних сил і повідомив про започаткування нової традиції – відзначення батьків українських військовослужбовців, які відстоюють територіальну цілісність та незалежність своєї країни на Сході.

"Це буде не тільки для тих батьків, чиї діти загинули. Вперше я це зробив місяць тому у Коломиї, нагородивши дружин і батьків, сини яких зараз перебувають на фронті. Вам треба підтримка, і ви заслуговуєте на відзначення, на повагу і шану. Дякую за вашу силу духу, за те, що ви зробили для армії та для України, - наголосив міністр.

Зазначається, що у Залі пам’яті Міноборони вшановуватимуть полеглих за Україну військовослужбовців усіх військових формувань держави.

"До мене зверталося багато матерів, воїнів, побратимів, і сьогодні я прийняв рішення, що ми створимо ще декілька книг і, враховуючи те, що наші кордони захищали разом і ЗС, і інші військові формування – Національна гвардія, прикордонники, Служба безпеки України, ми в цьому залі зосередимо пам'ять про всіх, хто віддав своє життя заради миру в Україні", – наголосив Полторак.