У ProZorro уклали першу рамкову угоду: це дає змогу швидше та простіше закуповувати товари, ціни на які сильно коливаються

Замовники зможуть укладати рамкові угоди (РУ) терміном до 4 років. Протягом цього можна купувати продукцію окремими партіями за конкурентними цінами без додаткових угод

Про це повідомляє прес-служба ProZorro.

“Товари або послуги широкого вжитку, ринкові ціни яких сильно коливаються, можна закуповувати швидше і простіше. Для цього замовники укладають рамкову угоду (РУ) строком до 4 років. Протягом терміну дії РУ замовник купує продукцію окремими партіями за конкурентними цінами без додаткових угод”, - пояснюють в ProZorro.

Першою державною компанією, яка закуповуватиме товар за допомогою рамкової угоди стала Укрпошта.

“Укрпошта закуповуватиме бензин у попередньо відібраних постачальників. Скажімо, треба партія пального, оголошують аукціон - і вже за тиждень замовник із товаром”, - йдеться у повідомленні.

Також у ProZorro пояснили правила публічних закупівель з використанням рамкових угод:

1. Замовник оголошує закупівлю з метою укладання РУ за правилами проведення відкритих торгів із публікацією англійською мовою.

2. Постачальники подають тендерні пропозиції, проходять попередню кваліфікацію за неціновими критеріями.

3. Рішення замовника про допуск до аукціону можна оскаржити у встановленому порядку.

4. Замовник оголошує намір укласти РУ щонайменше з трьома постачальниками (максимальну кількість встановлює у ТД). Період оскарження.

5. Всі учасники мають оприлюднити ціну за одиницю товару в межах своїх цінових пропозицій, сформованих на аукціоні. Допускається виправлення арифметичних або технічних помилок. Не оприлюднення ціни/не виправлення помилки - дискваліфікація.

6. Замовник підписує РУ з відібраними постачальниками.

7. У разі виникнення потреби в якійсь частині товару (з усього обсягу), на який укладена РУ, замовник оголошує аукціон (відбір). Участь у відборі - безкоштовна. Жодних документів з постачальників-підписантів РУ не вимагається.

8. Якщо постачальник-підписант РУ ігнорує відбори допустиму кількість разів, замовник виключає його.

9. Замовник укладає із переможцем відбору договір на оголошену кількість предмету закупівлі упродовж/до 10 днів від проведення аукціону або навіть на наступний день.

10. Якщо постачальник двічі відмовляється укладати договір, замовник виключає його з РУ.