У Євросоюзі обговорять указ Путіна про "паспортизацію" Донбасу

Міністри закордонних справ країн ЄС розглянуть рішення РФ роздавати паспорти громадянам України на окупованих територіях Донбасу

Про це повідомляє Укрінформ.

Міністри обміняються поглядами щодо ситуації, яка виникла за підсумками президентських виборів в Україні, та шляхи подальшого розвитку співпраці між ЄС та Україною, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що буде проведено дискусію щодо наслідків рішення Російської Федерації видавати російські паспорти на окупованих територіях на сході України.

Серед інших питань, які включені в порядок денний зустрічі міністрів, – доповідь високого представника ЄС за підсумками зустрічі Міжнародної контактної групи щодо Венесуели, обговорення ситуації в Лівії та в африканських країнах, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час ранкового засідання міністри закордонних справ ЄС проведуть спільне засідання з керівниками зовнішньополітичних відомств країн Східного партнерства в рамках заходів зі святкування 10-ї річниці цієї програми ЄС.

14 травня європейські міністри проведуть сесію, присвячену питанням безпеки й оборони, темою якої стане розвиток оборонних спроможностей Євросоюзу, зокрема в рамках програми PESCO, а також зміцнення співробітництва з НАТО, серед іншого, в контексті протидії гібридним загрозам.